SpaBalancer UltraShock

80,92

 

Reinigingsmiddel op basis van actieve zuurstof.

 

Inhoud: 1 liter

 

Beschrijving

 

Reinigingsmiddel op basis van actieve zuurstof

SpaBalancer Ultrashock is een reinigingsmiddel op basis van actieve zuurstof. Het is vijf maal zo sterk als chloor. SpaBalancer Ultrashock doodt op betrouwbare wijze ziektekiemen, bacteriën en legionella.

Water desinfecteren met traditionele ontsmettingsmiddelen zoals chloor of broom maakt de zich in het water bevindende bacteriën zo goed als onschadelijk. Na verloop van tijd is er echter weer een toename van legionella of andere bacteriën vast te stellen. Dit wordt veroorzaakt door de zogenaamde biofilm. De biofilm is voor de bacteriën een “toevluchtsoord en kwekerij” en beschermt de bacteriën tegen desinfectiemiddelen.

Het enige ontsmettingsmiddel dat doordringt tot in de biofilm en het daarin aanwezige polysacharide (zgn. meervoudige koolhydraten) verstoort en zo de biofilm oplost, is SpaBalancer Ultrashock.

 

Wanneer zou u SpaBalancer Ultrashock moeten gebruiken?

Een shockbehandeling is nodig als:

  • U voor de eerste keer de whirlpool gevuld heeft
  • Het water niet kristalhelder is
  • Het water onaangenaam ruikt
  • Er vettige aanslag op de wanden van de whirlpool zit
  • Door een “whirlpoolparty“ het water sterk vervuild is
  • U ontsmettingsmiddelen zoals chloor, broom, actieve zuurstof enz. gebruikt. De behandeling dient dan regelmatig te worden uitgevoerd

Het is ook mogelijk om de whirlpool te desinfecteren door alleen SpaBalancer Ultrashock te gebruiken. Dit wordt aanbevolen bij bijv. whirlpools uit hout, zonder filterinstallatie.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Heeft u een vraag?