Liquid Spa Down

38,79

 

Vloeibare pH-verlager. Verlaagt kritische pH-waarde eenvoudig, zonder voormengen met water.

Inhoud: 946 ml

Beschrijving

 

Eigenschappen

Verlaagt de pH-waarde en de totale alkaliteit.

Gemakkelijker te gebruiken dan granulaat balancers.

Biedt een meer comfortabele controle over het reguleren van de pH-waarde.

 

Voordelen:

Geen voormengen met water nodig.

Zeer eenvoudig te doseren.

 

Te gebruiken met:

Chloor ontsmettingsmiddelen

Broom ontsmettingsmiddelen

Minerale ontsmettingsmiddelen

Extra informatie

Inhoud:

946 ml

Gebruik:

Frequentie: indien nodig.

Gebruik altijd een kleine dosis en geef het water de tijd, totdat het pH-gehalte gestabiliseerd is, voor het opnieuw te testen. Grote doses in één keer kunnen ervoor zorgen dat de pH sterk kan fluctueren.

1. Zet de pompen aan.
2. Voeg 30 ml Liquid Spa Down toe aan het spa water.
3. Meet na 30 minuten opnieuw het water.
4. Herhaal de stappen 1 t/m 3, totdat de pH-waarde tussen 7,2 en 7,8 ppm ligt en het totale alkaliniteitsgehalte tussen 80 en 120 ppm.

Tips:

– Het is veel gemakkelijker om de pH-waarde aan te passen, indien men gebruik maakt van vloeibare pH-verlagende middelen. Bij gebruik van een pH-granulaat moet het altijd eerst opgelost worden in water, voordat het aan de spa toegevoegd kan worden.

– Een pH-verlagend middel is een zuur. Als het granulaat niet goed opgelost is en in de pomp en het verwarmingselement terecht komt, kunnen deze onderdelen beschadigen.

– Als de pH-waarde zeer hoog is, kan het nuttig zijn om de pH-waarde geleidelijk te verlagen gedurende meerdere dagen. Bij een overmatige verlaging van de pH-waarde daalt ook het alkaliniteitsgehalte te sterk.

– Het is zinvol om bij het opnieuw vullen van de spa eenmalig een pH-verlagend middel in poedervorm te gebruiken. Aangezien in het begin de pH-waarde drastisch toeneemt, en men daardoor grotere hoeveelheden van pH-verlagende middelen nodig heeft, is het aan te raden om vloeibare pH-verlagende middelen pas na 4 tot 6 weken te gebruiken.

Heeft u een vraag?